Resultaat gegarandeerd
Veilig
Brussel
Leuven
We speak NL/FR/EN/DE
Contacteer mij

Mieren

Mieren in huis bestrijden

Mieren zoeken zoals veel insecten graag de warmte op. Hun kolonies bereiken daarom een maximale grootte in de zomer. Vaak zijn zones rond of onder gebouwen geliefkoosde verblijfplaatsen. Steen neemt immers veel warmte op van de zonneschijn. Maar ook in de winter vinden mieren vaak hun gading naast een verwarmingsbuis of onder de vloerverwarming. Lees hier wat SPOT voor u kan doen wanneer u kampt met een miereninvasie of bel ons gerust op met uw vragen.


  < Bekijk andere dieren
  Resultaat gegarandeerd
  Corona-proof
  We speak NL/FR/EN/DE
  Veilig
  Brussel
  Leuven

  Wat onze klanten over ons te zeggen hebben

  T

  Tania Coppejans

  "Anton is super vriendelijk! Heel goede en uitgebreide uitleg gekregen in eerste gesprek! Ik was direct gerustgesteld. Een professionele aanpak! Correcte prijs, in het kort: aanrader! Last van ongedierte? Niet twijfelen, contacteer SPOT!"
  C

  Caroline Callens

  "Wij hadden vorig jaar een marter in ons dak, SPOT wist perfect wat te doen. Ze waren gemakkelijk bereikbaar en konden snel langskomen en na hun tussenkomst was het probleem weg en dit jaar geen last van marters meer."
  M

  Mattias Durnez

  "Had gebeld met SPOT om een afspraak te maken voor mogelijke houtworm op zolder en kreeg Anton aan de lijn. Gaf me meteen professioneel en duidelijk advies van op afstand en uiteindelijk bleek een bezoek op dit moment niet nodig. Wil hen langs deze weg dan ook enorm bedanken!"
  > Lees meer google reviews

  Mieren in huis

  De mier is één van de succesvolste insectensoorten in de wereld. Europa telt er niet minder dan 180 soorten van. Maar slechts een aantal onder hen veroorzaakt problemen. Meestal zijn dit soorten die door hoge suiker- en eiwitgehaltes in voeding worden aangetrokken, zoals de faraomier, de reuzemier en de Argentijnse mier. Deze soorten nestelen zich vaak in gebouwen. Mieren leven in kolonies, dus waar je er één ziet, zijn er nog veel meer.

  Een wegmier - lasius niger

  De wegmier - lasius niger - komt veel voor in België

  een Argentijnse mier in bovenaanzicht

  een Argentijnse mier in bovenaanzicht

  een handvol faraomieren

  een handvol faraomieren

  het huisdraaigaatje - tapinoma sessile

  het huisdraaigaatje - tapinoma sessile

  Mieren bestrijden

  Helaas werken doe-het-zelf middelen niet op alle soorten mieren. Bij mierensoorten met een breed dieet vertegenwoordigt het lokaas een kleiner aandeel van hun voedselinname. Deze middelen zijn bovendien vaak ook giftig voor hommels en bijen en ze verspreiden zich van het mierennest naar de bodem en zo naar planten waar andere insecten van eten. Sommige soorten zijn dan weer enorm hardnekkig om te bestrijden: bv. de faraomier. Een professionele ongediertebestrijder identificeert de soort waar u mee te maken heeft en beperkt de impact van de bestrijding op het milieu. Een professional slaagt er ook in om de kolonie die uitwendig niet zichtbaar is, uit te roeien. Anders is het terugkeren van de mierenplaag onvermijdelijk.

  mieren komen af op vocht

  mieren komen uit het nest wanneer ze op zoek zijn naar eten en drinken.

  Wist je dat...

  ... Mieren bladluizen melken? Bladluizen leven van plantensap maar dat bevat meer suikers dan de bladluizen nodig hebben. Dat scheiden ze af in een vloeistof, die we honingdauw noemen.

  ​... Dat mieren beresterk zijn? Afhankelijk van de soort, kan een mier 10 tot 50 maal zijn lichaamsgewicht dragen.

  ... Wanneer mensen spreken van vliegende mieren, dit geen aparte soort betreft? Tijdens de zomer vliegen de koningin en de mannetjes uit en vindt er een paring plaats in de lucht. De koningin slaagt dan voldoende sperma op om toekomstige eitjes te bevruchten.

  de levenscyclus van de mier

  Koninginnen zorgen voor de voortplanting. Mannetjes hebben vleugels, vrouwelijke mieren niet. De mieren voederen de larven in het nest, die zich later op hun beurt verpoppen tot volwassen mieren.

  Veelgestelde vragen

  Wat werkt het beste tegen mieren?

  Er worden enorm veel huis-tuin-en-keukenmiddeltjes aangeprezen tegen mieren. Van kaneel tot azijn, stuk voor stuk zijn het inderdaad zaken die een mier irriteren. Een mierenprobleem krijg je er echter niet mee opgelost. Mieren leven in kolonies, dus de werksters die door jouw keuken paraderen, zijn maar het topje van de ijsberg. Mierenpoeder en lokdoosjes hebben wel als doel de kolonie te raken. Geef dus de voorrang aan deze middelen en volg de gebruiksaanwijzing.

  Andere dieren

  © 2022 Spot - cookies

  Spot
  envelopephone-handsetmap-markerthumbs-upcrossmenucheckmark-circlechevron-up-circle