Resultaat gegarandeerd
Veilig
Brussel
Leuven
We speak NL/FR/EN/DE
Contacteer mij

Klustervliegen

Last van klustervliegen?

Hebt u last van klustervliegen? SPOT is gespecialiseerd in structurele oplossingen voor problemen met klustervliegen. Voor meer info over wering, preventie en bestrijding van klustervliegen, contacteer ons vandaag!


  < Bekijk andere dieren
  Resultaat gegarandeerd
  Corona-proof
  We speak NL/FR/EN/DE
  Veilig
  Brussel
  Leuven

  Wat onze klanten over ons te zeggen hebben

  T

  Tania Coppejans

  "Anton is super vriendelijk! Heel goede en uitgebreide uitleg gekregen in eerste gesprek! Ik was direct gerustgesteld. Een professionele aanpak! Correcte prijs, in het kort: aanrader! Last van ongedierte? Niet twijfelen, contacteer SPOT!"
  C

  Caroline Callens

  "Wij hadden vorig jaar een marter in ons dak, SPOT wist perfect wat te doen. Ze waren gemakkelijk bereikbaar en konden snel langskomen en na hun tussenkomst was het probleem weg en dit jaar geen last van marters meer."
  M

  Mattias Durnez

  "Had gebeld met SPOT om een afspraak te maken voor mogelijke houtworm op zolder en kreeg Anton aan de lijn. Gaf me meteen professioneel en duidelijk advies van op afstand en uiteindelijk bleek een bezoek op dit moment niet nodig. Wil hen langs deze weg dan ook enorm bedanken!"
  > Lees meer google reviews

  Klustervliegen op zolder

  Landelijk gelegen gebouwen met een hoog, zuidelijk gericht dak, krijgen soms in herfst, winter en vroege lente af te rekenen met een vliegenplaag op zolder. Vaak gaan mensen er verkeerdelijk van uit dat het om een vliegenzwerm gaat die zich aan het voortplanten is op hun zolderverdieping, maar van voortplanting is er in de winter geen sprake. Klustervliegen genieten in het najaar bij zonsondergang van de warmte van het zuiderdak. Zodra de zon onder is, kruipen ze onder een dakpan naar binnen, om zo warm en beschut de winter door te brengen. Zo komt het dat mensen van oktober tot maart levende, dode en versufte vliegen aantreffen in trosjes bij het raam op zolder. Ze vinden de uitweg niet meer en worden zo tot een plaag.

  Klustervliegen op zolder

  Klustervliegen vind je vaak dood aan bij lichtbronnen: vliegen worden aangetrokken door UV-licht

  Klustervliegen bestrijden

  Wat te doen tegen klustervliegen? Dat is in grote mate afhankelijk van de constructie van het dak, de afwerking van de zolder en van waar u juist overlast ervaart. Je kan klustervliegen weren, vangen of je kan ze gaan verdelgen met een bestrijdingsmiddel om ze uiteindelijk te verwijderen. Sommigen vinden vliegen op zolder ontzettend hinderlijk, anderen kunnen er best mee leven, zolang ze niet op de keukentafel komen. Het belangrijkste is dus, dat de aard van bestrijding wordt afgestemd op waar u zich tevreden mee kan stellen.

  Klustervliegen bestrijden

   

  Veelgestelde vragen

  Waarom komen klustervliegen binnen in de herfst?

  Klustervliegen eten nectar van bloemen, plantensap en andere organische materie. De larven, die uit hun eitjes komen, parasiteren op regenwormen in de grond. Hierdoor slinken de overlevingskansen van de klustervlieg, wanneer het kouder wordt. Ze zoeken dan de warmte op om te overleven.

  Andere dieren

  © 2022 Spot - cookies

  Spot
  envelopephone-handsetmap-markerthumbs-upcrossmenucheckmark-circlechevron-up-circle