Resultaat gegarandeerd
Veilig
Brussel
Leuven
We speak NL/FR/EN/DE
Contacteer mij

Houtworm

Houtworm herkennen en bestrijden

Mensen die last denken te hebben van houtworm, geven meestal aan dat het moeilijk is om goede informatie te vinden over de soort, de schade en de behandelingsmethodes. Het is belangrijk om te bepalen met welk soort houtworm je te maken hebt en of een behandeling wel aangewezen is. Dat is immers niet altijd nodig, als een besmetting inactief is of als het hout heel oud en goed droog is. Bel SPOT vandaag met uw vragen, dan geven we graag ons advies over de staat van uw hout.


  < Bekijk andere dieren
  Resultaat gegarandeerd
  Corona-proof
  We speak NL/FR/EN/DE
  Veilig
  Brussel
  Leuven

  Wat onze klanten over ons te zeggen hebben

  T

  Tania Coppejans

  "Anton is super vriendelijk! Heel goede en uitgebreide uitleg gekregen in eerste gesprek! Ik was direct gerustgesteld. Een professionele aanpak! Correcte prijs, in het kort: aanrader! Last van ongedierte? Niet twijfelen, contacteer SPOT!"
  C

  Caroline Callens

  "Wij hadden vorig jaar een marter in ons dak, SPOT wist perfect wat te doen. Ze waren gemakkelijk bereikbaar en konden snel langskomen en na hun tussenkomst was het probleem weg en dit jaar geen last van marters meer."
  M

  Mattias Durnez

  "Had gebeld met SPOT om een afspraak te maken voor mogelijke houtworm op zolder en kreeg Anton aan de lijn. Gaf me meteen professioneel en duidelijk advies van op afstand en uiteindelijk bleek een bezoek op dit moment niet nodig. Wil hen langs deze weg dan ook enorm bedanken!"
  > Lees meer google reviews

  Houtworm herkennen

  Houtworm is een verzamelnaam voor de larves van houtaantastende insecten. In de volksmond wordt houtworm ook wel “memel” genoemd. De voornaamste aantasters zijn de larves van de gewone houtworm (anobium punctatum), de bonte knaagkever (xestobium rufovillosum), de huisboktor (Hylotrupes bajulus) en de spinthoutkever (Lyctus brunneus). De larves van deze kevers kunnen zich soms voor jaren een weg door het hout eten, zonder veel tekenen van buitenaf. De vrouwelijke kevers leggen eitjes in kieren in het houtwerk tijdens de zomer. Hieruit ontwikkelt zich een larve, die onderkomen zoekt in het hout. Om te herkennen met welk soort houtboorder u te maken hebt, kan u kijken naar de grootte van de uitvliegopeningen, het boormeel, het soort hout, het vochtgehalte van het hout en de plaats van de aantasting.

  een spinthoutkever

  een spinthoutkever

  een kleine houtworm

  een kleine klopkever

  een bonte knaagkever

  een bonte knaagkever

  Houtworm bestrijden

  Determineren hoeveel schade het hout nu juist geleden heeft, is werk voor een expert houtverduurzaming. De stabiliteit van een trap, vloer of een dakconstructie kan immers in het gedrang komen bij een zware houtwormaantasting. Houtworm verdelgen vereist kennis van het object (de houtaantaster), houtconstructies, de bestrijdingsmethode, monitoring en persoonlijke bescherming. Houtworm behandelen of boktor bestrijden is dus gespecialiseerd werk. Bij SPOT kan u rekenen op een transparante uitleg over de staat van uw houtconstructie of -meubel en een doeltreffende bestrijding met garantie. Voor meer info over de kosten van een professionele houtwormbestrijding, bel ons vandaag.

  schade door een bonte knaagkever

  aantasting van een bonte knaagkever

  Veelgestelde vragen

  Kan je zelf houtworm bestrijden?

  Houtworm zelf bestrijden: het is mogelijk. Alles hangt er van af met welk soort houtworm je te maken hebt. Bovendien is het belangrijk om ook de onderliggende oorzaak te remediëren, wanneer je iets gaat behandelen. (Bijvoorbeeld: de vochtigheidsgraad van het hout verminderen) Een goede inschatting komt dus op de eerste plaats.

  Andere dieren

  © 2022 Spot - cookies

  Spot
  envelopephone-handsetmap-markerthumbs-upcrossmenucheckmark-circlechevron-up-circle