Resultaat gegarandeerd
Veilig
Brussel
Leuven
We speak NL/FR/EN/DE
Contacteer mij

Vlooien

Vlooien in huis herkennen en bestrijden

Vlooienplagen zijn om gek van te worden. Omdat vlooien zo klein zijn, doen mensen er vaak even over om zich gewaar te worden dat ze met een vlooienplaag te maken hebben. Bovendien maken de eitjes, de poppen en de larven het grootste deel van de populatie uit. Bij warme temperaturen wordt een vlooienprobleem zo bijna onbeheersbaar. Gelukkig is SPOT er om mensen snel en efficiënt te helpen bij problemen met vlooien in huis. Lees er alles over op deze pagina.


  < Bekijk andere dieren
  Resultaat gegarandeerd
  Corona-proof
  We speak NL/FR/EN/DE
  Veilig
  Brussel
  Leuven

  Wat onze klanten over ons te zeggen hebben

  T

  Tania Coppejans

  "Anton is super vriendelijk! Heel goede en uitgebreide uitleg gekregen in eerste gesprek! Ik was direct gerustgesteld. Een professionele aanpak! Correcte prijs, in het kort: aanrader! Last van ongedierte? Niet twijfelen, contacteer SPOT!"
  C

  Caroline Callens

  "Wij hadden vorig jaar een marter in ons dak, SPOT wist perfect wat te doen. Ze waren gemakkelijk bereikbaar en konden snel langskomen en na hun tussenkomst was het probleem weg en dit jaar geen last van marters meer."
  M

  Mattias Durnez

  "Had gebeld met SPOT om een afspraak te maken voor mogelijke houtworm op zolder en kreeg Anton aan de lijn. Gaf me meteen professioneel en duidelijk advies van op afstand en uiteindelijk bleek een bezoek op dit moment niet nodig. Wil hen langs deze weg dan ook enorm bedanken!"
  > Lees meer google reviews

   Vlooien in huis herkennen

  U vermoed last te hebben van een vlooienplaag in huis, maar hoe kan u die dekselse vlooien nu vinden? De meeste mensen ontdekken dat ze last hebben van vlooien omwille van de symptomen. Uzelf en uw huisdier lopen voortdurend te krabben. U hebt vlooienbeten op de onderbenen en in de vacht van uw huisdier zijn zwarte insectjes te zien. Op plaatsen waar uw huisdier rust is het mogelijk om zwarte stipjes aan te treffen. Dit zijn de uitwerpselen van de vlo. Mensen met een goed oog kunnen de vlooien misschien vrolijk zien rondspringen in huis.

  Een hondenvlo

  Alle ontwikkelingsstadia van een hondenvlo: ei, larve, pop en vlo

  Vlooien bestrijden in huis

  Een professionele vlooienbestrijding is vaak aangewezen wanneer ook de baasjes beginnen te krabben. Een ongediertespecialist is vertrouwd met de biologie en de levenscyclus van de vlo en kan hierdoor een betere inschatting maken van de juiste acties die gepaard gaan met een vlooienbehandeling. Voor het succesvol verdelgen van een vlooienplaag, dient in kaart gebracht te worden in welke ruimtes en in welk tijdsbestek er verdelgd moet worden. Er moet rekening gehouden worden met de ondergrond en het product moet hierop afgestemd worden. De kosten van zo’n behandeling zijn van deze factoren afhankelijk. Wenst u meer informatie over de prijs van een vlooienbehandeling? Bel ons dan gerust vrijblijvend op.

  Een kattenvlo in bovenaanzicht

  Een kattenvlo in bovenaanzicht. Door haar platte vorm beweegt ze gemakkelijk de weg tussen de haren van een pels.

  Wist je dat...

  ... De vlo die het vaakst de omvang van een plaag aanneemt in plaatsen waar mensen verblijven, de kattenvlo is (Ctenocephalides felis). Ook de hondenvlo en de mensenvlo kunnen menselijke omgevingen plagen, maar dit is veel zeldzamer. Laat u echter niet misleiden door hun naam. Kattenvlooien kunnen ook honden en mensen bijten en andersom.

  ... Vlooienpopulaties meestal een verhouding hebben van 50% eitjes, 35% larves, 10% poppen en slechts 5% volwassen vlooien. Opvolging verzekerd voor de volwassen lastigaards die u bijten.

  Veelgestelde vragen

  Hoe kan ik een vlooienbeet herkennen?

  Insectenbeten herkennen is zeer moeilijk. Het gaat tenslotte om een allergische reactie en die verschilt van persoon tot persoon. Vlooienbeten komen wel vaak voor op de onderbenen. Vlooien leven namelijk op de grond en ze springen maar tot op 20 cm hoog. Indien jouw huisdier veel in de zetel of in het bed verblijft, kan je natuurlijk ook op andere lichaamsdelen beten krijgen.

  Andere dieren

  © 2022 Spot - cookies

  Spot
  envelopephone-handsetmap-markerthumbs-upcrossmenucheckmark-circlechevron-up-circle