Resultaat gegarandeerd
Veilig
Brussel
Leuven
We speak NL/FR/EN/DE
Contacteer mij

Steen​marters

Geluiden op zolder... Steenmarter in huis?

SPOT biedt gegarandeerd een oplossing bij problemen met steenmarters. Vraag vandaag een interventie aan of lees hier alles over de zin en onzin van verschillende remedies bij ongewenst bezoek van een steenmarter.


  < Bekijk andere dieren
  Resultaat gegarandeerd
  Corona-proof
  We speak NL/FR/EN/DE
  Veilig
  Brussel
  Leuven

  Wat onze klanten over ons te zeggen hebben

  T

  Tania Coppejans

  "Anton is super vriendelijk! Heel goede en uitgebreide uitleg gekregen in eerste gesprek! Ik was direct gerustgesteld. Een professionele aanpak! Correcte prijs, in het kort: aanrader! Last van ongedierte? Niet twijfelen, contacteer SPOT!"
  C

  Caroline Callens

  "Wij hadden vorig jaar een marter in ons dak, SPOT wist perfect wat te doen. Ze waren gemakkelijk bereikbaar en konden snel langskomen en na hun tussenkomst was het probleem weg en dit jaar geen last van marters meer."
  M

  Mattias Durnez

  "Had gebeld met SPOT om een afspraak te maken voor mogelijke houtworm op zolder en kreeg Anton aan de lijn. Gaf me meteen professioneel en duidelijk advies van op afstand en uiteindelijk bleek een bezoek op dit moment niet nodig. Wil hen langs deze weg dan ook enorm bedanken!"
  > Lees meer google reviews

  Steenmarter in huis

  Het gebeurt regelmatig dat mensen ons opbellen om hun vermoedens van een marter in huis met ons te delen. Bonkende of krijsende geluiden zijn daarbij het eerste teken dat ze vernoemen. Bij sommigen verblijft er inderdaad een steenmarter op zolder. Maar dat is lang niet altijd zo. Een muis, rat of spitsmuis die dwars over een vals plafond rent, klinkt veel luider dan de meesten vermoeden. Bovendien zit de steenmarter die je wel eens over je oprit ziet lopen daarom nog niet in huis. Maar hoe kan je een steenmarter in huis dan wel herkennen? Als je er mee te maken hebt, zijn er nog andere tekenen, zoals geurhinder of marterschade aan de isolatie of het dak. De geur wordt veroorzaakt door zijn latrine. Dat is een opeenhoping van uitwerpselen. Ook de prooien (bv. een dode kip) die de marter meebrengt naar het nest zorgen voor stank. Inderdaad: een steenmarter is een roofdier en hij heeft daarom territoriale trekjes. Denk daarom niet: vangen en opgelost! De kans bestaat dat een rivaal zijn geurmerk blindelings naar uw woonst zal volgen en maar al te blij zal zijn met zijn nieuw verworven territorium.

  een boommarter in een industriëel pand

  een boommarter in een industriële loods

  schade van een steenmarter

  De steenmarter vangen dan maar?

  Zoals eerder vermeld is het bestrijden of het vangen van een marter met een vangkooi nooit een structurele oplossing voor een marterprobleem. Hetzelfde dier of een ander kan de weg naar de woning terugvinden. Bovendien is het vangen of het bestrijden van marters ook verboden. Steenmarters behoren weliswaar tot het jachtwild, maar de jacht erop is al jaren niet meer geopend. Dat maakt dit dier een beschermde soort. Dat heeft nadelen, maar ook voordelen, zoals een schadevergoeding door de overheid (mits voorwaarden zoals preventieve maatregelen, wat slechts in een handvol gevallen aangetoond kan worden). In sommige situaties is het aangewezen om de jongen te vangen, wanneer zij niet op een zelfstandige manier het nest kunnen verlaten. Dit geldt enkel voor bedrijven die hier een toelating voor hebben en op voorwaarde dat ze dit rapporteren aan het Agentschap Natuur en Bos van de Vlaamse overheid. SPOT heeft zo’n toelating.

  schade van een steenmarter   isolatiemateriaal, beschadigd door een steenmarter   een nest jongen van een steenmarter

  Een steenmarter verjagen

  Mensen die last hebben van een marter in huis, weten vaak niet goed waar te beginnen. Vanuit een gebrekkige kennis over de leefwijze van steenmarters, maken ze vaak verkeerde veronderstellingen, die op hun beurt gekoppeld worden aan zinloze doelstellingen.

  • SPOT beschikt over een doorgedreven kennis over de ecologie van de steenmarter. Zo kan vastgesteld worden op welke plaatsen de steenmarter uw woning beklimt en langs waar hij binnendringt. We gaan dit vaak na met behulp van nachtcamera’s of we gaan hierbij af op onze ervaring.
  • Marterproducten zijn zelden zaligmakend. Ze hebben op zichzelf geen slagkracht, maar zijn wel doeltreffend in een gecoördineerd plan van aanpak. Licht, geluid en geur zijn hier vaak een onderdeel van. SPOT beschikt over een breed professioneel gamma aan inzetbare verjagingsinstrumenten die het correct inzet om steenmarters doeltreffend te verjagen.
  • Wering is letterlijk en figuurlijk het sluitstuk van een geslaagde interventie voor hinder van steenmarters. Kleine afwerkingen van het gebouw en obstakels tegen het opklimmen moeten aangebracht worden waar ze een maximale impact hebben. U kan beroep doen op SPOT voor het plaatsen van plexiglas-platen, marterkragen, marterschroot, wering uit nertsengaas en andere soorten proofing, specifiek voor uw gebouw. Bij een vermoeden van een marter in huis, bel SPOT vandaag.

  Veelgestelde vragen

  Kan ik een schadevergoeding bekomen voor steenmarterschade?

  Ja, dit kan, maar de voorwaarden zijn streng. Zo moet je bijvoorbeeld kunnen aantonen dat je voor het lijden van de schade, zaken ter preventie hebt ondernomen. Dat is helaas zelden het geval. Meer informatie vind je op de website van Natuur en Bos.

  Andere dieren

  © 2022 Spot - cookies

  Spot
  envelopephone-handsetmap-markerthumbs-upcrossmenucheckmark-circlechevron-up-circle